Deelnemende organisaties

Binnen het Consortium Ervaringsdeskundigheid werken 13 organisaties samen: 11 zorgorganisaties uit de Verstandelijk Gehandicaptenzorg (VG), CZ zorgkantoor en Fontys Sociale Studies.

Amarant

Amarant draagt bij aan het welzijn en geluk van mensen met een (lichte) verstandelijke beperking, autisme of hersenletsel. We helpen problemen te verminderen, stimuleren de zelfredzaamheid en zetten ons in voor een hogere kwaliteit van leven. Dat doen we in verbinding met verwanten, medezeggenschap en samenwerkingspartners.

CZ-zorgkantoor

CZ Zorgkantoor draagt graag bij aan een samenleving waarbij mensen met een beperking op eigen kracht met hun sociale netwerk kunnen deelnemen. Daarvoor moeten hindernissen weggenomen of verminderd worden. We zetten ons in voor mensen met een beperking en een Wlz-indicatie. Samen met de deelnemende zorgaanbieders binnen het Consortium Ervaringsdeskundigheid en Fontys Hogeschool willen we de toegevoegde waarde van de inzet van ervaringsdeskundigen duidelijk én mogelijk te maken.

Dichterbij

Of je nu kind bent of bijna met pensioen gaat, een lichte verstandelijke beperking hebt of meervoudige beperkingen, bij Dichterbij kun je rekenen op zorg en ondersteuning op maat. Of je nu zo lang mogelijk thuis wilt blijven wonen of niets liever wilt dan een eigen appartement, Dichterbij helpt je te leven zoals jij dat wilt. Zit je nog op school, wil je werken of zoek je een fijne dagbesteding: Dichterbij weet de weg in de wereld van onderwijs, werk en meedoen in de samenleving. Onder de naam STEVIG verlenen we ook crisisopvang, specialistische en forensische zorg.

Fontys

Fontys biedt tientallen opleidingen en cursussen aan, in alle soorten en maten en op bijna ieder gebied van de arbeidsmarkt. Speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking heeft Fontys Sociale Studies een opleiding tot ervaringsdeskundige ontwikkeld. Tijdens de opleiding Ik deel mijn ervaring leer je hoe kennis en ervaring over je eigen beperking of aandoening in kunt zetten.

Gors

Wij zijn specialist in de ondersteuning van mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Gors helpt je als je door een handicap of beperking niet of niet goed kunt deelnemen aan de samenleving. We gaan uit van de mogelijkheden van ieder individu als het gaat om zorg, wonen, werk, vrije tijd, dagbesteding en welzijn. Jouw behoeften en wensen staan daarbij centraal, niet de handicap of beperking.
Een fijne relatie met cliënten bereiken we aan de hand van een van onze uitgangspunten: Ieder mens kent een eigen verantwoordelijkheid en moet zelf regie kunnen hebben over zijn leven.

Lunet

Lunet ondersteunt ondersteunt kinderen en (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking, gedragsproblematiek en ontwikkelingsachterstand bij wonen, werken, dagbesteding, leren en vrije tijd.

Daarbij gaan we uit van wat iemand kan en wil. Wij zetten mensen in hun kracht zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Samen werken we aan een zo zelfstandig mogelijke en volwaardige plek in de maatschappij. Of het nu gaat om wonen, werken, leren of vrije tijd; Lunet is altijd betrokken, dichtbij en toegankelijk.

Oro

Ieder mens is uniek. Ieder mens heeft talenten. Bij ORO staan die talenten centraal. ORO is een zorgaanbieder, gespecialiseerd in de zorg, ondersteuning en begeleiding van mensen van alle leeftijden met een verstandelijke beperking of een ontwikkelingsachterstand. We bieden een breed pakket aan diensten. Denk aan wonen en slapen, eten en drinken, werk en dagbesteding, bewegen, leren en vrije tijd.  Samen met de cliënt bieden we een oplossing op maat op basis van individuele wensen en mogelijkheden voor elk levensgebied en in elke levensfase.

Prisma

Prisma is er voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken. Wij vinden dat jij zo gewoon mogelijk moet kunnen leven, ondanks jouw beperking. De cliëntvraag staat bij ons centraal. We helpen je alles uit het leven te halen, waarbij je zelf zoveel mogelijk de regie houdt.
Jij wilt een waardevolle plek in de samenleving. Wij bieden die. Met zoveel mogelijk eigen regie. We kijken verder dan de ‘standaard’ zorg en zijn geïnteresseerd hoe het met je gaat. Jouw persoonlijke behoeften, mogelijkheden en talenten zijn leidend voor onze zorg. Wij hebben aandacht voor wat jij wilt.

SDW

Onder Goed Leven verstaan we dat je kan meedoen in de samenleving zoals jij dat wilt. Je kunt bij SDW terecht als het zelf even niet lukt. Zijn er problemen in je gezin? Wil je een opleiding of baan vinden? Op jezelf wonen? Of wil je andere mensen ontmoeten? SDW zet zich in voor een samenleving waarin iedereen ertoe doet en kan meedoen. Dat je zo zelfstandig mogelijk kan zijn. En dat je kunt zijn wie je bent. Jij staat centraal en voert de regie over je eigen leven. Wij bieden begeleiding en behandeling, zodat jij jouw leven als goed ervaart en kunt leven zoals jij dat wilt.

Severinus

Gelukkig zijn. Prettig wonen. Fijne mensen om je heen, goede contacten met anderen en je dag invullen met activiteiten waar je blij van wordt. Wie wil dat niet? Severinus is dé zorgorganisatie voor jong en oud met een verstandelijke beperking. Daarnaast ondersteunen we mensen met een verstandelijke beperking en autisme of dementie. Liefdevolle en menselijke zorg voor onze cliënten door bevlogen medewerkers, in een veilige omgeving. Dat doen we samen, met iedereen die op welke manier dan ook, bij de cliënten betrokken is.

S&L zorg

Alle mensen zijn gelijkwaardig, maar elk mens is ook uniek. Iedereen heeft recht op een goed leven en samen zorgen we ervoor dat dit ook voor mensen met een verstandelijke beperking geldt.

Dat we uitstekende zorg voor mensen met een verstandelijke beperking bieden vinden we logisch. Maar, menslievende zorg dat is ons echte doel! Dit zie je terug bij onze medewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers, de gezellige huizen, de levendige zorgwijken, de activiteiten en dagbesteding.

Sovak

Je kunt bij SOVAK wonen, werken, leren en mee doen met activiteiten. Ook als je in je vrije tijd ondersteuning nodig hebt helpen we je graag. Onze medewerkers en specialisten ondersteunen jou in het dagelijks leven op de manier zoals jij dat wilt. SOVAK biedt ook andere zorg zoals buitenschoolse opvang en ondersteuning in de eigen (woon)omgeving. Heb je een hulpvraag? Stel hem dan gerust, ook als die buiten ons huidige aanbod valt. We denken met je mee en leveren maatwerk.

Zuidwester

Wij zijn er voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking, die met enige ondersteuning zelf hun weg in het leven kunnen vinden, of die dag en nacht volledige zorg vragen. Waardevol leven en zinvol werk, dat wil jij toch ook? Zuidwester kan je daarbij helpen. Welk aanbod past het beste bij jouw zorgvraag? Dat zoeken we samen uit. Of het nu op het gebied is van wonen, begeleiding, behandeling, werk of dagbesteding, wij kunnen al jouw vragen beantwoorden.

Heb je nog vragen?
Neem contact op met onze coördinator.