Veelgestelde vragen

Algemeen

Hoe kan ik een ervaringsdeskundige inhuren?
Neem hiervoor contact op met de coördinator van het Consortium Ervaringsdeskundigheid via coordinator@consortiumervaringsdeskundigheid.nl.


Hoe kan ik partner worden bij het Consortium Ervaringsdeskundigheid?
Neem hiervoor contact op met de coördinator van het Consortium Ervaringsdeskundigheid via coordinator@consortiumervaringsdeskundigheid.nl.

 


 

Over de opleiding

Wie betaalt de opleiding?
Elke aangesloten organisatie bij het Consortium Ervaringsdeskundigheid kan ieder jaar twee cursisten aanmelden voor de cursus Ik Deel Mijn Ervaring. De organisatie waar je je zorg afneemt, betaalt de kosten voor de opleiding.


Kan ik ook een paar lessen uitproberen om te kijken of het wat voor mij is?
Nee, dat gaat helaas niet. Samen met je coach overleg je vooraf of de cursus wat voor je is. Het is de bedoeling dat je de cursus helemaal afrondt. Het wel mogelijk om een keer mee te kijken met een ervaringsdeskundige in opleiding.


Wie zorgt er voor een coach?
De organisatie waarvan je zorg afneemt zorgt voor een passende coach die je begeleidt met bijvoorbeeld je huiswerkopdrachten.

Moet ik zelf het vervoer regelen naar de opleidingslocatie?
Ja, het is de bedoeling dat je zelfstandig naar de opleidingslocatie kunt reizen. Dat is natuurlijk spannend, zeker de eerste keer. Maar hier kan je coach je bij ondersteunen.


Is begrijpend lezen een vereiste voor deelname aan de opleiding?
Nee, niet persé maar het is wel handig.


Moet ik met de computer kunnen werken?
Veel opdrachten maak je in je werkboek, maar voor je eindopdracht is het wel de bedoeling dat je een presentatie maakt. Uiteraard helpt je coach je hiermee. Niet bang zijn voor de computer is belangrijker.


Wanneer ik niet helemaal voldoe aan de toelatingseisen van de opleiding Ik deel mijn ervaring kan ik dan niet deelnemen?
Bespreek je interesse altijd eerst met de coördinator ervaringsdeskundigheid van je zorgaanbieder. Ziet deze mogelijkheden, dan kan het Consortium Ervaringsdeskundigheid je verzoek en je motivatie beoordelen. Afhankelijk van de groepssamenstelling bekijkt het consortium of je toch kunt worden toegelaten.