Opleiding Ik deel mijn ervaring

Maak jezelf sterker!

Wil je leren welke ervaringen voor jou belangrijk zijn en hoe je deze kunt delen met anderen? Dan is de opleiding Ik deel mijn ervaring bij Fontys Hogeschool Sociale Studies misschien iets voor jou. Tijdens de opleiding leer je hoe kennis en ervaring over je eigen beperking of aandoening kunt inzetten. Binnen en ook buiten je eigen organisatie.

Voor wie?

Deze opleiding tot ervaringsdeskundige is speciaal voor mensen met een licht verstandelijke beperking die zorg afnemen bij één van de aangesloten zorgorganisaties.
Voldoe je niet helemaal aan de voorwaarden, maar heb je wel interesse om de opleiding te volgen? Neem dan contact op met de coördinator van het Consortium.

Een opleiding volgen
tot ervaringsdeskundige

Speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking heeft Fontys sociale studies een opleiding tot ervaringsdeskundige ontwikkeld. Tijdens de opleiding leer je hoe kennis en ervaring over je eigen beperking of aandoening in kunt zetten.

Ik deel mijn ervaring
Wil je leren welke ervaringen voor jou belangrijk zijn en hoe je deze kunt delen met anderen? Dan is de opleiding Ik deel mijn ervaring’  misschien iets voor jou.

Voor wie?
Deze opleiding tot ervaringsdeskundige is speciaal bedoeld voor mensen met een licht verstandelijke beperking.

Wat leer je?
welke ervaringen voor jou belangrijk zijn
jouw verhaal te vertellen
hoe je je ervaring kunt delen met andere cursisten
hoe je anderen het beste kunt helpen door je eigen ervaring te gebruiken.

Tijdens de opleiding leer je hoe je anderen het beste kunt helpen door je eigen ervaring te gebruiken. Je leert welke ervaringen voor jou belangrijk zijn en deze ervaringen te delen met andere cursisten. Ook leer je jouw verhaal te vertellen en hoe je anderen daarmee kunt ondersteunen.

Wat levert het op?
Na de opleiding ben je deskundig in het gebruiken van jouw ervaringen. Je voelt je sterker en zelfverzekerder. Je kent manieren om anderen te helpen en sterker te maken. Je kunt organisaties helpen bij hun beleid, presentatie en dienstverlening.

Stage

Tijdens de opleiding loop je ook stage. Zo ontdek je wat je zelf in de toekomst wilt doen. Deze stage bestaat uit een taak of rol waarbij je jouw ervaringen kunt inzetten. Bijvoorbeeld het aansluiten bij sollicitatiegesprekken of een gastles geven.

Hoe ziet de opleiding eruit?

20 lesdagen op donderdag van 10.00 tot 14.30/15.00 uur.
Het is een combinatie van leren op school, zelf opdrachten maken en stage lopen.
Je coach helpt en ondersteunt je.
Je sluit de opleiding af met een presentatie.
Als je de opleiding hebt afgerond, ontvang je een certificaat.

Wanneer?
De opleiding start, bij voldoende aanmeldingen, in september 2024. De eerste lesdag zal zijn op donderdag 5 september 2024.

Waar
Fontys Hogeschool Sociale Studies in Eindhoven.

Voorlichting, aanmelding en toelating

De voorlichtingsdag wordt gehouden op di 7 mei 2024 van 10.00 tot 12.00 uur op de Fontys Campus in Eindhoven (Rachelsmolen 1, Eindhoven). Gebouw R13.

Aanmelden voor de voorlichtingsdag via ikdeelmijnervaring@fontys.nl
Aanmelden voor de opleiding verloopt via de coördinator ervaringsdeskundigheid van de organisatie waarvan je zorg ontvangt.

De toelatingsgesprekken worden gepland in week 25 / 2024, op maandag 17 & dinsdag 18 juni 2024.

Deze gesprekken worden ook gehouden bij Fontys Eindhoven.

Heb je nog vragen?
Neem contact op met onze coördinator.